dvd ontdek de ruimte met andre kuipers

 

Op de dvd ‘Ontdek de ruimte’ van André Kuipers maken kinderen kennis met de wonderlijke wereld van sterrenkunde en ruimtevaart. In deze educatieve en visuele serie, bekend van Zapp, worden verschillende thema’s rondom het universum behandeld. De dvd is vanaf 21 juni verkrijgbaar, maar alvast te reserveren via bol.com.

Vanuit de ruimte laat
 André zien hoe het heelal in elkaar zit. Hij neemt de kijker mee naar de zon, sterren en planeten, laat zien hoe raketten werken en geeft een rondleiding in het internationale ruimtestation. Ook toont André bijzondere staaltjes
wetenschap, zoals dierenbescherming vanuit de ruimte en
 gaat hij op zoek naar buitenaards leven.

Op aarde duikt Bart Meijer, presentator van ‘Klokhuis’ en ‘Beste Vrienden Quiz’, in de wereld van supertelescopen, marslanders en satellieten. Ook ondervindt hij hoe zweven
 voelt en wat G-krachten doen met je lichaam.

Afleveringen

1. Het heelal
2. Mensen in de ruimte
3. De zon
4. Satellieten
5. Buitenaards leven