Sepp de Wolvenvriend

Sepp de Wolvenvriend

‘Sepp De Wolvenvriend’ is een betoverend en avontuurlijk wintersprookje van de Oscar-winnende regisseur Xavier Koller. Het is gebaseerd op het meest beroemde klassieke Zwitserse kinderboek na Heidi, namelijk Schellen Ursli. De jeugdfilm ‘Sepp De Wolvenvriend’ wordt in een Nederlandstalige versie vanaf 14 december uitgebracht in de bioscoop door Just Film Distribution.

Sepp is een jongen uit de bergen die extreem goed met dieren kan omgaan. Met zijn ouders en een kudde geiten woont hij midden in de Alpen. In de zomer zitten ze hoog in de bergen met hun kaasmakerij, maar als de winter valt, reizen ze samen met de andere bergbewoners terug naar het dorp in het dal. Sepp en zijn familie krijgen het zwaar te verduren als ze tijdens de afdaling al hun kazen verliezen in een ravijn. De rijke winkelier van het dorp en zijn vervelende zoontje proberen alles van Sepp af te pakken wat hem lief is; de kazen, zijn geit en de traditionele bel die zijn oom speciaal voor Sepp’s verjaardag heeft gemaakt. Maar zijn vriendinnetje en zijn beste vriend, de wolf, helpen hem en zorgen voor een goede afloop!